Press2Relax
Reflectie van lichaam en geest.

Verbindingen

 

Press2Relax maakt graag verbindingen met andere collega's waaronder: http://www.estherbroek.nlCollega Esther Broek is gespecialiseerd in ontspanningsmassage en doet haar werk volledig met passie en aandacht. Ik raad het een ieder aan die op zoek is naar een ontspannen en doeltreffende massage.Reflexzonetherapie werking aangetoond

Talloze onderzoeken laten zien dat reflexzonetherapie een positief effect heeft op stress, pijn en angst.

Effect op het brein

Reflexzones op de voet staan in verbinding met organen. Het lijkt wel magie, maar dit is inderdaad aangetoond met functionele magnetische resonantiebeelden(fMRI).

Wanneer de onderzoekers de oogreflexzones op de tweede en derde teen stimuleerden, zagen zij activiteit in het hersengebied dat correspondeert met het oog en gebieden die verbonden zijn met hormonen en emoties, vooral bij korte en hevige prikkels. de bloedtoevoer en de stofwisseling lagen in deze gebieden bijna 40% hoger dan andere delen van de hersenen. Soortgelijke resultaten zag men bij stimulatie van de voetreflexzones van dunne darm en schouder.

Verbetering bloedtoevoer


Stimulatie van reflexzones verbetert de bloedtoevoer naar het corresponderende orgaan. Dit is aangetoond in onderzoeken.Op basis van geluidsgolven kunnen veranderingen in de bloedtoevoer worden waargenomen. Aangetoond werd dat de bloedtoevoer naar de organen tijden de behandeling toenam; daarna nam deze weer af. Het effect is niet duurzaam, maar bij regelmatige stimulatie van de reflexzone levert zeker een positieve bijdrage aan het functioneren van het orgaan.

Note: De Natuur Uw Arts.